VERDEGGIO
OVER ONS

Op een warme zomerdag zit ik met mijn vriendin op het terras van het zonnetje te genieten. De serveerster vraagt of we iets willen drinken en mijn vriendin zegt steevast “Doe mij maar een Verdeggio’tje…” Het heeft even geduurd voordat ze doorhad dat ze eigenlijk helemaal geen bestaande wijn bestelde, terwijl ze nooit door het personeel gecorrigeerd werd. Ik wilde meer delen over wijn en haar bestelde, maar onbestaande wijntje heeft voor de start van Verdeggio gezorgd.

Veel proeven! Hoe fijn wil je het hebben…?

In 2014 ronde ik de opleiding Hotel- en Eventmanagement af, waarbij Vinologie (oftewel Wijnkunde) mijn favoriete vak was en tevens de eerste kennismaking met het écht leren drinken van wijn!

Na een aantal jaren in de horeca zocht ik voor verandering het kantoorleven op en ging ik twee jaar aan de slag als Kwaliteitscoördinator. Op de achtergrond bleef ik bezig met wijn… Cursussen volgen, beurzen bezoeken en vooral veel proeven!

De hobby nam de overhand en ik wilde meer bezig zijn met lekkere producten. Niet alleen wijn, maar ook kaas en delicatessen. Al snel ging ik aan de slag bij Bourgondisch Lifestyle. Importeur en affineur (verfijner) van kaas en leverancier van horeca waar je ú tegen zegt!

Hoe meer ik leerde over wijn, hoe gaver het werd.

Om kwaliteit van lekker drinken en eten te waarderen en te snappen moet je vooral veel proberen. Ik wilde meer verdieping en ronde in maart 2020 de Nederlandse Wijnacademie af. De wijnreizen, de proeverijen die ik verzorgde of waar ik aan mocht deelnemen en een ‘overload’ aan ideeën, plantte onder andere het zaadje voor Verdeggio.

Daarnaast vond (en vind ik nog steeds) dat het aanbod wijn zo overweldigend is. Hoe weet jij als klant wat je moet kopen, laat staan wat je zelf lekker vindt… En twee uur continue luisteren naar iemand die ‘stoffig’ over wijn staat te vertellen, is ook niet mijn ding.

Kortom, interactief met wijn bezig zijn met vrienden of familie en waar je ook nog een klein beetje geholpen wordt om jouw ‘wijnsmaak’ te ontdekken. Dat moet Verdeggio gaan waarmaken!

Verdeggio wil vooral plezier en interactiviteit met wijn!

Jij bent diegene die straks het glas inschenkt en wilt weten of je een wijn heerlijk vindt of de volgende keer laat staan, zonder concessies! Daarom streef ik naar een laagdrempelige manier om wijn te kopen en te proeven, maar waarbij je wel een aanbod krijgt van gastronomisch inzetbare wijnen.

Natuurlijk is proeven belangrijk, maar leren over wijn en jouw smaak kan ook op andere manieren. In de wijnboxen en proeverijen voeg ik spelelementen toe. De geurbuisjes helpen je reuk te trainen om geuren te herkennen, maar ook om wijnfouten te ontdekken. En met de online vragen gaan we nog een klein beetje de diepte in. Alles wat ik met je deel moet vooral luchtig blijven. Als jij plezier houdt in de wijn, dan leer je er het meest van.

Misschien wordt Verdeggio ooit wel een wijn…

Kantoor, opslag en productie gebeurt nu nog aan huis. Voldoende reuring op de vloer dus! Momenteel leveren we vooral de particuliere wijnliefhebber. De zakelijke klant wil ik in de tweede helft van dit jaar gaan benaderen met passende relatie- en eindejaarsgeschenken. Maar de droom is ook om een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de horeca met op maat gemaakte wijntraining en -evenementen.

Als het aan mij ligt, mag je alle bovenstaande ‘ik’-woorden vervangen voor ‘wij’, want een bedrijf draaiende houden doe je echt niet alleen. Naast haar eigen werk is Julia ook nog eens fulltime ‘klankbord’ en helpt ze mee aan de ontwikkeling van Verdeggio. Ze is ook nog eens de ideale medewerker, want ze is niet vies van een lekker wijntje! En misschien wordt haar bestelde Verdeggio’tje ooit wel een bestaande wijn…

Onze tijdlijn

Logo Register Vinoloog