VERDEGGIO
WAT DOEN WIJ?

Iedereen heeft het weleens meegemaakt. Je viert thuis een feestje, krijgt visite of bent op zoek naar een cadeautje en je belandt voor het wijnschap van de supermarkt of plaatselijke slijter… Een oerwoud van wijnen met namen die je wellicht niks of weinig zeggen… Tegenwoordig kun je dan een paar dingen doen. Je vraagt een medewerker voor advies, maar die weet eigenlijk niet wat jij lekker vindt. Je kan de Vivino-app gebruiken, maar om nou het hele schap te gaan scannen is ook niet alles. Wellicht kies je voor de fles die je vorige week ook had. Geen topkeuze, maar oké. Kans bestaat wel dat ik dan een veel lekkerdere fles mis.. Eigenlijk zou je gewoon moeten weten waar een wijn naar smaakt en wat jij echt lekker vindt. Dat zou het maken van een keuze voor jou dan veel makkelijker maken. En daarmee kan Verdeggio jou helpen.

Verdeggio logo

Verdeggio helpt jou om het aanbod van wijn beter te begrijpen en de wijnen te ‘ontleden’ in smaak, waardoor je zelf een makkelijkere keuze kan maken bij het kopen van een fles wijn die jij lekker vindt. Verdeggio maakt van jou een thuis-sommelier

In de afgelopen jaren hebben we heel wat cursussen, proeverijen en trainingen mogen volgen. Gaaf, interessant en wel degelijk leerzaam, maar de info komt vaak vanuit één persoon of groep en wij zitten alleen maar te luisteren. Natuurlijk proef je zelf de wijn en mag je af en toe je zegje doen, maar op die manier blijft volgens ons niet genoeg hangen. Denk eens terug aan de basisschoolperiode. Je leert door dingen zelf te doen en het zelf te ontdekken. De leerkracht geeft je tips en maakt het interactief, waardoor jij het de volgende keer waarschijnlijk beter doet. En dat is precies wat Verdeggio met jou wil bereiken.

Onze activiteiten draaien om smaak in wijn. Echt te proeven smaken! Jij ruikt aan potloodslijpsel om houtgerijpte Spaanse Rioja’s beter te proeven. Je proeft Rotella-drop om de geur van de Zuid-Australische Shiraz op te slaan. Of je snuffelt aan een buisje met lampenolie om de aroma’s van petroleum in een Duitse Riesling de volgende keer te kunnen onderscheiden. Op deze manier zorgen we voor een interactieve beleving, waardoor jij de smaak en aroma’s van een wijn beter kan onthouden. 

En smaken de wijnen van de proeverijen verdomd lekker en wil je ze nog een keer bestellen? 

Geen probleem! Stuur een mail naar info@verdeggio.nl of vul het contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact op en nemen persoonlijk jouw bestelling door. 

Wil je een proeverij reserveren? Klik dan op de knop hieronder!

Wijnboxen
Wijnproeverij